Calea Șagului DN 59 ( E70 ) , KM 8 +700 M Parcul Industrial Monlandys , Strada Palermo , Timișoara - Romania
SUNA ACUM!
+40 256 708 925
+40 762 250 940
ADRESA DE EMAIL
contracte@paul-trans.ro

Reglajul geometriei sistemului de direcție

Home  »  Noutati
Reglajul geometriei sistemului de direcție
25 SEP 2017

Reglajul geometriei sistemului de direcție este o operație prin care diferite unghiuri ale suspensiei sunt reglate în conformitate cu valorile prescrise de fabricant. Este o operație complicată în primul rând prin prisma marjelor de eroare cu care se lucrează (de ordinul secundelor și/sau zecimilor de milimetru).

 

 

 

O reglare incorectă sau o dereglare a unuia sau mai multor unghiuri ale suspensiei conduce la o manevrare imprecisă a automobilului, tocirea rapidă a anvelopelor, incapacitatea automobilului de a merge rectiliniu, consum excedentar de carburant și uzura prematură a pieselor care fac parte din ansamblul sistemului de direcție, cu implicații directe în ceea ce privește siguranța participanților la trafic și implicând costuri apreciabile.

La Paul Trans  vă așteaptă o echipă de profesioniști, cu aparatură JOSAM Cam Aligner, updatată după ultimele evoluții tehnologice în domeniu.

 

 

Cele mai importante repere care privesc geometria roților și pe care Paul Trans le are in vedere atunci când prestează serviciul de geometrie roți sunt:

  • Unghi de convergență roată: unghiul format între planul median longitudinal al autovehiculului și dreapta de intersecție a planului median al roții cu planul căii de rulare. Este pozitiv atunci când partea frontală a roții este înclinată spre planul median longitudinal al autovehiculului;
  • Unghiul de cădere al roții: unghiul ascuțit dintre planul median al roții și o perpendiculară pe planul căii de rulare. Este pozitiv atunci când partea superioară a roții este înclinată spre exterior.
GALERIE FOTO
PARTENERII NOSTRI
© Copyright 2020 Paul Trans