Calea Șagului DN 59 ( E70 ) , KM 8 +700 M Parcul Industrial Monlandys , Strada Palermo , Timișoara - Romania
SUNA ACUM!
+40 256 708 925
+40 762 250 940
ADRESA DE EMAIL
contracte@paul-trans.ro

Alimentare cu ADBLUE

Home  »  Noutati
Alimentare cu ADBLUE
05 OCT 2017

AdBlue este denumirea comercială a unei soluţii numite Diesel Exhaust Fluid (DEF). Este o soluţie apoasă ce conţine uree în proporţie de 32.5% şi apă deionizată (67.5%). Lichidul este folosit pentru a reduce emisiile de monoxid de azot (NO) şi dioxid de azot (NO2) ce apar ca noxe în urma arderii combustibilului de motoare diesel ce folosesc sistemul reducerii catalitice selective. Lichidul AdBlue este injectat direct în evacuare şi, în urma reacţiei chimice, noxele sunt descompuse în azot pur şi vapori de apă. Pe scurt, motoarele diesel moderne folosesc AdBlue pentru a reduce emisiile poluante. Soluţia AdBlue este incoloră, nu are miros şi nu este inflamabilă. Principala substanţă din AdBlue, ureea CO(NH2)2, se obţine prin procedee industriale în care se combină bioxidul de carbon (CO2) cu amoniacul (NH3) la temperaturi şi presiuni înalte. Substanţa rezultată este ureea solidă, sub formă de cristale incolore solubile în apă. 

 

 

                                                                    

AdBlue are o temperatură de îngheţ de -11 grade, dar sistemele montate pe maşini au o rezistenţă electrică care încălzesc lichidul dacă este necesar.

AdBlue este folosit de ani buni pentru autocamioanele de mare tonaj, iar de ceva mai puţin timp a migrat şi pe automobilele dotate cu motoare diesel de ultimă generaţie. Astăzi, aproape orice automobil diesel de ultimă generaţie are şi un rezervor de AdBlue. Constructorii auto folosesc această soluţie pentru a satisface normele de poluare Euro 6.

 

                                                        

 

                                                                        

GALERIE FOTO
PARTENERII NOSTRI
© Copyright 2020 Paul Trans